Adezivi

Domeniul de aplicare
Pentru placari cu polistiren expandat, pe suport de beton, tencuiala pe baza de ciment, caramida, BCA, sau BCU cu neuniformitati ce nu depasesc 5 mm/m.

Aplicare placi polistiren:
Se fixeaza la nivelul de baza un profil de soclu sau o rigla cu latimea adaptata grosimii sistemului. Se aplica adezivul pasta in cordon la 3 … 4 cm de marginea placii de polistiren si 3-5 puncte in interiorul acesteia. Placile vor fi montate succesiv, cu muchiile in contact, pornind de la nivelul de baza. Dupa pozitionarea a 4-6 placi se va rectifica planeitatea acestora cu un dreptar.

Aplicarea randului urmator de placi se face decalat fata de cel anterior. Colturile se vor arma cu benzi din fibra de sticla si adeziv inainte de armarea generala. Intre placi si tavan sau pardoseala se lasa un rost de cca 5 mm pentru executarea ulterioara a unei imbinari de etansare si pentru ca materialul adeziv sa se poata usca repede.

In functie de incarcarea finisajului sau in cazul tencuielilor vechi este necesara fixarea placilor de polistiren de suport si cu dibluri de lungimi diferite, functie de grosimea placii, a tencuielii si de tipul materialului de baza.

Aplicare plasa fibra de sticla:
Se fixeaza cu gletiera dintata un strat de cca 3 mm pe o latime de minim 1.1 m intr-un strat uniform. Pe adezivul proaspat, pe directie verticala de sus in jos, se aplica plasa din fibra de sticla si se finiseaza suprafata. La imbinarea a doua plase se va face o suprapunere de cca 10 cm. Realizarea finisajului dorit se va face dupa o perioada de minim 7 zile. In cazul aplicarii la temperaturi sub 20°C timpii de lucru se prelungesc.

Duraziv AT 31

DURAZIV_AT_31_4e14066a2133fAdeziv economic destinat lipirii si spacluirii placilor de polistiren expandat, in cadrul sistemului de termoizolatie cu placi de polistiren, cu fixare mixta adeziv+dibluri.
Suportul trebuie sa fie absorbant, solid si lipsit de substante antiaderente:
– beton mai vechi de 3 luni sau mortar mai vechi de 28 zile
– caramida clasica, BCA sau caramida eficienta
– gleturi rezistente din ciment, vopsele vechi asperizate in prealabil.

 

Polistirol Premium

polistirol-premium-adeziv-polistiren~l_744571-299x294

Adeziv pentru polistiren expandat pentru interior si exterior

Domenii de utilizare: Pentru lucrari de izolare termica si fonica cu polistiren expandat, vata minerala, placi din spuma de poliuretan, fiberfoam etc., precum si pentru lipirea ornamentelor din polistiren sau poliuretan rigid, în interiorul sau exteriorul cladirilor.

 

TINCI ADEPLAST

tinciMortar-tinci super-plastic dela Adeplast pentru lucrari de finisare sau reparare a tencuielilor brute, consum 3-4 kg/mp, sac 25 kg.Pentru lucrari de finisare ale tencuielilor brute înaintea gletuirii sau a altor finisaje nobile:

 • în interiorul sau exteriorul cladirilor pentru finisarea tencuielilor brute;
 • repararea tencuielilor brute fisurate si denivelate;
 • strat de tinci;
 • nivelarea suprafetelor înainte de faiantare;
 • nivelarea suprafetelor înainte de aplicare de mortar nobil colorat;
 • nivelarea suprafetelor înainte de vopsire.

TINCI SUPREMO MGA

picture7Mortar fin pe baza de ciment Portland, filler, nisip cuartos fin cu granulometrie selectionata, aditivi specifici, destinat aplicarii manuale sau mecanizate, la interior si exterior

Caracteristici principale:

– utilizat atât pentru tencuire, cât si pentru reparatii de tencuieli brute sau ca finisaj intermediar folosit înainte de aplicarea gletului, ipsosului, a placajelor ceramice sau a tencuielii decorative – aplicabil în straturi subtiri
– timp de galeata lung (5 – 6 ore)
– folosit pentru repararea tencuielilor denivelate sau crapate

PLACOFIX INTERNO(ADEZIV PENTRU FAIANTA SI GRESIE)

1093Amestec destinat producerii de mortar hidraulic utilizat pentru lipirea placilor ceramice (faianta, gresie, caramida aparenta) pe tencuieli sau sape pe baza de ciment. Produsul se utilizeaza la interior la placarea peretilor sau pardoselilor

Date tehnice :

 • Compozitie: Ciment Portland, filler calcar, nisip cuartos fin cu granulometrie selectionata, aditiv
 • Granulatie maxima : 0,1 mm
 • Necesar de apa: 5,2 – 5,5 l/ 20 kg material uscat
 • Densitate aparenta în stare întarita: cca. 1540 kg/m3
 • Prelucrabilitate: cca. 8 ore
 • Consumul de material: 2,5 – 4 kg/m3, la 2 – 3 mm grosime de strat
 • Grosime strat: maxima 5 mm; minima: 1 mm
 • Timp deschis: min. 20 minute
 • Alunecare: max. 0,5 mm
 • Produs în conformitate cu standardul SR EN 12004 :2008 – clasa C1T

VAR HIDRATAT CARMEUSE

VARVarul hidraulic lasa peretii sa respire foarte bine si e ideal pentru tencuirea peretilor de vaiuga sau a locurilor umide cum sunt pivnitele, subsolurile, peretii subterani. Putem chiar sa facem fundatii, pavaj, intr-un cuvant poate fi folosit in toate locurile unde este umiditate sau unde circulatia aerului e impiedicata. In plus varul este un bun izolant fonic cat si termic, dar performantele sale pot fi ameliorate amestecand in mortarul de var bucati de in sau .

POLI-FIX (ADEZIV PENTRU POLISTIREN)

imagesMortar adeziv si masa de spaclu pentru montaj polistiren în sistem termo –fonoizolatie fatada, pe baza de ciment,nisip cuartos, rasini sintetice care în amestec cu apa formeaza o pasta care face priza si se întareste datorita reactiilor si proceselor de hidratare si care dupa întarire îsi mentine rezistenta si stabilitatea în timp.