caramida brikston DSC_5883Luk Grup Trans SRL este o firma distribuitoare a urmatorilor producatori de caramida: Soceram, Brickston, Porotherm.

Transportul si descarcarea caramizii se face in santierul dvs. gratuit cu automacarale. Pretul caramizii este negociabil in functie de cantitate si de locatia santierului dvs.

Producatori Pret de la (TVA inclus)
Soceram 185 RON/mc
Brikston 175 RON/mc
Cemacon RON/mc
 Porotherm

DSC_5838De ce sa cumparati de la noi?

 • Toți producătorii importanți (Soceram, Brikston) se regăsesc în portofoliul nostru de produse.
 • Suntem distribuitor direct de caramida Socram.
 • Găsiți în stocul nostru orice sortiment de cărămidă.
 • Oferim servicii de descărcare în șantier cu automacarale specializate de până la 13 m.
 • Oferim garanția conformității produselor din punct de vedere cantitativ și calitativ, precum și al integrității acestora, chiar și după descărcare (înlocuim cărămizile sparte).

carmida brikston - panou prezentare - DSC_5745Avantajele utilizarii caramizilor din argila arsa la lucrarile de constructii:

 • Proprietatea de baza a caramizilor rezida în rezistenta mare la compresiune, care depaseste 15 N/mmp, proprietate care recomanda utilizarea acestui material la ziduri portante;
 • Pentru constructii cu P 1 se poate elimina structura de rezistenta (stalpi, grinzi);
 • Caramida asigura durabilitate în timp a constructiilor;
 • Este atestata si verificata, în timp, de milenii;
 • Este un produs 100% natural fiind fabricata doar din argila si nisipuri argiloase;
 • Din aceste considerente este un produs absolut ecologic.
 • Volumul mare de goluri verticale, cca. 45 % din volumul total, îi confera un grad de izolare termica ridicat;
 • Caramida îmbina cel mai bine proprietatea de rezistenta la compresiune cu cea de izolare termica;
 • Rezistenta la foc pana la 1000° C;
 • Avand o strucutura compacta si stabila, obtinuta în urma procesului de ardere, nu îsi schimba proprietatile în timp fiind un material care nu imbatraneste, nu se degradeaza;
 • Absorbtia de apa fiind mica, caramizile fabricate la Doicesti au o rezistenta foarte mare la inghet – dezghet, produsele putand fi utilizate si la zidarie aparenta, ceea ce da o nota aparte constructiilor, realizandu-se astfel si economii de manopera si de materiale pentru tencuieli si zugraveli;
 • Caramizile fiind fabricate prin presare, abaterile dimensionale sunt minime, fapt ce permite executarea unor ziduri cu grad mare de precizie;
 • Grosimea mortarelor sau adezivilor folositi pentru zidire este foarte mica, diminuandu-se astfel suprafata puntilor de transfer termic atat din interior spre exterior, cat si invers;

Noua fabrica Cemacon, amplasata la Recea, s-a pus in functiune in anul 2010.

Astfel, in acest moment, produsele CEMACON sunt fabricate pe cea mai moderna linie de productie automatizata din Europa de Est, procesul de productie fiind unul 100% automatizat, factorul uman intervenind doar in procesul de urmarire si corectare a programelor utilizate. Datorita tehnologiei ultramoderne si a compozitiei materiilor prime, compania CEMACON produce, din punct de vedere al calitatii, cele mai performante blocuri ceramice din Romania.

Capacitatea de fabricatie a blocurilor ceramice este de 1000 t/zi, capacitatea de productie a fabricii fiind de 350.000 mcf/an.

Politica si misiunea

Politica privind calitatea in SC CEMACON SA este axata pe satisfacerea cerintelor impuse de clienti si obtinerea increderii acestora prin demonstrarea capabilitatii societatii de a se adapta nivelului calitativ impus pe piata pentru produsele realizate. SC CEMACON SA si-a conceput, implementat si certificat un sistem al calitatii, descris in Manualul Calitatii, adecvat activitatii desfasurate, produselor si serviciilor, in conformitate cu conditiile SR EN ISO 9001:2001 si cu legislatia romana in vigoare, iar in ianuarie 2005 s-a obtinut prima certificare din partea organismului de certificare Tϋv Cert prin Tϋv Rheinland InterCert Kft. Ultimul audit de recertificare a stabilit conformitatea sistemului de management cu cerintele standardului SR EN ISO 9001:2008 SC CEMACON SA isi desfasoara activitatea pe un suport tehnologic traditional prin aceasta garantand o calitate deosebita produselor si este motivata de crezul ca marea experienta zideste durabil pentru viitor.

Avantajele ceramicii

Lutul modelat, dar nears, nu este ceramica. Numai adaugarea focului la forta de creatie a omului a dat lutului culoare si sunet, l-a transformat in ceramica. Caramida pentru zidarie din argila arsa este una din putinele materiale de constructie cu calitatile cele mai potrivite ambiantei pe care trebuie sa o creeze. “Sa ne intoarcem la inceputul lucrurilor – cum spune Brancusi – si sa regasim ceea ce s-a pierdut”, deci, la datele fundamentale. Adresandu-ne in primul rand constructorilor, pagina de fata propune o asemenea regasire. Sunt adunate aici datele esentiale ale ceramicii. Nu pentru a fi luate drept retete – o asemenea optica ar fi de-a dreptul daunatoare – ci ca si punct de plecare, pentru ca singura cale fertila este confruntarea cu variantele, traditionale sau mai noi. Si aceasta nu pentru a copia, ci pentru a invata pe viu acele lectii nescrise, dar prezente in mai toate obiectivele create de sute de ani pe aceste meleaguri. Originea ceramicii se pierde in preistorie, ea facand parte din primele inventii ale omului. Ceramica s-a dezvoltat in permanenta, odata cu dezvoltarea societatii omenesti. In fiecare epoca ceramica a fost prezenta si adeseori, arheologii recurg la cioburi de ceramica pentru a delimita perioada istorica. Domeniul ceramicii de zidarie traditionala, respectiv a caramizilor manufacturate face din ce in ce mai mult loc produselor noi, performante, respectiv blocurilor ceramice cu goluri. Indeosebi in cea de-a doua jumatate a secolului nostru, tehnologia ceramicii isi fundamenteaza stiintific operatiile si procesele care intervin in realizarea produselor. Bazata pe materii prime naturale, modelata cu apa pentru a primi forma, arsa la foc pentru a dobandi caracteristici fizico-mecanice, caramida nu iese in evidenta dintre celelalte materiale de constructie cu nici o caracteristica luata independent (deci nu este cel mai rezistent material, cel mai bun izolator, cel mai usor si nici cel mai frumos), dar privind toate caracteristicile la un loc, care se completeaza reciproc, este totusi cel mai potrivit pentru construirea unei case.

Natura si ecologie

Caramida ca si oricare produs industrial este rezultatul unei tehnologii, care mai mult sau mai putin are influenta asupra mediului inconjurator. Cat de mult? Cat de putin? Depinde si de noi. Avem datoria, obligatia si responsabilitatea de a proteja natura, aceasta noi o putem face prin actiuni preventive si corective. Prevenim, reducand si mentinand rebuturile tehnologice la nivele minime. Cele rezultate din fazele de semifabricare sunt recirculate integral, iar rebutul ars (ciobul) este utilizat ca material de umplutura si pentru intretinerea cailor de acces spre cariera. Prevenim prin investitiile realizate deja si in curs de derulare care au ca scop reducerea consumurilor de combustibil si energie electrica. Prevenim prin monitorizarea incadrarii emanatiilor de gaze arse si pulberi in normele legale de protectie a mediului. Corectam prin comunicare permanenta cu institutiile nationale pentru protectia mediului. Corectam prin redarea in circuitul natural al carierei de argila, realizand 0,5 hectare luciu de apa in scop piscicol, populat cu crap, caras, somn, amur si ca rezerva de apa tehnologica, doua hectare zona de agrement, insamantari de iarba pe treptele epuizate si plantari masive de catina alba, salcam, salcie si plop. In urma cercetarilor, testarilor si punerii in aplicatie s-a reusit utilizarea intr-un procent considerabil, in amestecul de materii prime a cenusii de termocentrala, un deseu cu impact negativ asupra orasului si a imprejurimilor. Aceste actiuni de masuri tehnice, tehnologice, organizatorice si financiare, instructiv-educative, disciplinare si legislative, toate subordonate protectiei mediului si in final protectiei omului, constituie o componenta importanta a managmentului firmei.

Brikston

Siguranta familiei tale, siguranta investitiei facute si costurile de punere in opera, intretinere si exploatare conteaza cand decizi asupra materialului din care-ti vei zidi casa. In timp, vei putea schimba culoarea peretilor, tencuiala sau tamplaria, dar peretii nu pot fi schimbati. Intr-o casa din caramida, familia ta va fi in siguranta. Esti protejat de efectele calamitatilor naturale (cutremure sau inundatii) sau ale accidentelor (incendiilor). Si sanatatea voastra va fi in siguranta, intr-o casa construita dintr-un material sanatos.

Cu siguranta, investitia facuta nu-si pierde valoarea in timp. Fie ca va fi folosita de familia ta, generatie dupa generatie, fie ca o vindeti, casa din caramida nu-si diminueaza valoarea in timp.

O singura caramida Brikston poate sustine greutatea intregii case! In timp ce prevederile de proiectare seismica romanesti cer ca rezistenta la compresiune a elementelor pentru zidarie structurala sa fie cel putin egala cu 7,5 N/mmp, rezultatele testelor de laborator pe blocurile ceramice Brikston cu goluri verticale se situeaza la o medie de peste 25 N/mmp.

In caz de cutremur, Brikston inseamna siguranta pentru familia ta, deoarece produsele Brikston depasesc si cele mai inalte exigente ale normelor de proiectare seismica.

Caramida Brikston tine efectele incendiilor departe de tine si de casa ta deoarece apartine celei mai inalte clase de rezistenta la foc.

Brikston? Mai economic decat prevede legea! Structura mai ieftina, consum redus de mortar, manopera si consumuri reduse la tencuire, rezistente termice care iti permit sa renunti la termosistem (si partial la cheltuielile de sanatate), pierderi mici de materiale, timp redus de lucru.

Daca doresti o casa simpla, cu un singur nivel, cu Brikston vei fi in siguranta chiar si in Vrancea, construind cu zidarie structurala nearmata (fara stalpisori)! Pe structura din zidarie structurala armata (cu centuri si stalpisori), cu Brikston se pot construi in zonele cu risc seismic redus sa se poata construi cladiri P+5.

Pentru structurile de zidarie structurala armata, consumul de beton in stalpisori este cu cel putin 50% mai mic decat pentru structurile in cadre. Si consumurile de fier beton sunt mai mici decat in cazul structurilor in cadre: mai putine bare de armatura, diametre mai mici ale acestora, un numar de etrieri redus la jumatate fata de structurile pe cadre.

Indiferent de nevoile tale constuctive, in gama Brikston gasesti cu siguranta un produs care sa ti le satisfaca. Cu Brikston, alegand intre cele cinci inaltimi disponibile ale caramizilor, de 63 mm, 88 mm, 138 mm, 188 mm si 238 mm si intre cele sapte grosimi posibile pentru zidarie, poti construi orice: pereti exteriori sau interiori, pereti de umplutura, pereti structurali sau nestructurali.

 

Soceram

CARAMIDA – BLOC CERAMIC DIN ARGILA

Produsele sunt realizate cu tehnologie de varf si argile de foarte buna calitate, fapt ce le confera parametrii tehnici superiori, remarcandu-se rezistenta la compresiune constant peste 10 N/mmp la tipurile de caramida LD si peste 15 N/mmp la tipurile de caramida HD.

Avantajele utilizarii caramizilor din argila arsa la lucrarile de constructii

 • Caramida asigura durabilitate în timp a constructiilor
 • Este atestata si verificata, în timp, de milenii
 • Este un produs 100% natural fiind fabricata doar din argila si nisipuri argiloase
 • Din aceste considerente, este un produs ecologic
 • Volumul mare de goluri verticale, îi confera un grad de izolare termica ridicat
 • Caramida îmbina cel mai bine proprietatea de rezistenta la compresiune cu cea de izolare termica
 • Rezistenta la foc pana la 1000°C
 • Avand o strucutura compacta si stabila, obtinuta în urma procesului de ardere, nu îsi schimba proprietatile în timp fiind un material care nu imbatraneste, nu se degradeaza

Domenii de utilizare:
Domeniul de utilizare al produsului este in constructii, pentru aplicatii portante si neportante sub toate formele de ziduri, inclusiv zidarie cu pereti simpli sau dubli, pereti despartitori, ziduri de sustinere si de temelie si ziduri utilizate la subsol (cu asigurarea de hidroizolatie conform CR6/2006), conform SR EN 771-1:2011:

 • zidarie obisnuita: pentru pereti interiori si exteriori
 • zidarie protejata: zidaria peretilor exteriori care poate fi protejata printr-un strat de tencuiala sau acoperire metalica
 • zidarie pentru gletuire: utilizata in interior sau exterior
 • zidarie de izolatie termica: zidaria consta in elemente cu multe perforatii

Instructiuni de utilizare
Este bine ca in proiectare sa se tina cont de dimensiunile elementelor de zidarie, pentru a preintampina prea multe taieri, in asa fel incat un rand sa fie format numai din caramizi intregi, iar inaltimea cladirii sa fie multiplu din inaltimea elementului plus mortarul.
Pentru a ajunge la cota dorita, este necesara o distanta mai mica decat inaltimea caramizii, se va utiliza acelasi tip de caramida taiata pana la inaltimea necesara. Nu este recomandata utilizarea altui tip de caramida.
Cand produsele se monteaza in cadre de beton armat, acestea din urma trebuie izolate de regula printr-un material din acelasi tip cu zidaria, pentru a se evita formarea unei punti termice, iar pentru a evita aparitia fisurilor se va aplica o plasa de sarma sau fibra de sticla.
Utilizarea produsului sa se faca conform domeniului de aplicare al standardului de produs.

Instructiuni de manipulare si transport

Caramida se manipuleaza la incarcare si descarcare in mijloace de transport cu motostivuitoare si macarale.
Caramida se transporta infoliata, pe un singur nivel, pentru a nu pune in pericol siguranta celorlalti participanti in trafic.

Instructiuni de depozitare
Depozitarea produselor se face pe platforme drepte care sa nu conduca la deteriorarea acestora. Se interzice incarcarea si descarcarea caramizilor prin aruncare si depozitarea sau transportul in gramada. Se depoziteaza infoliati in stive pe maxim patru randuri inaltime.

De ce va sfatuim sa construiti din caramida fabricata la SOCERAM?

 • Argila fiind una dintre cele mai bune din tara ne ajuta sa producem cele mai bune caramizi
 • Implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9001/2008 confera garantia mentinerii, în permanenta, a unui standard ridicat
 • Produsele se realizeaza cu cele mai moderne tehnologii
 • Experienta de peste 30 de ani in domeniu ne-a transformat in profesionisti
 • Raportul calitate – pret este unul ideal
 • Casa din caramida confera proprietarului o nota de distinctie
Construind din caramida fabricata de Soceram va veti simti in siguranta, mai linistiti si mai fericiti.

Ne adresam dezvoltatorilor imobiliari, cat si beneficiarilor persoane fizice de materiale de constructii.

Oferim garantia oferita de producator, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Marfa poate fi tinuta in custodie timp de 30-45 de zile. Facem incasari doar pe marfa pe care o avem in stocul propriu.

Marfa se livreaza in santier. Se acorda descarcatul pentru caramida, BCA si cherestea si, la cerere, otel beton cu cantar electronic verificat metrologic.

Transportul materialelor este gratuit, in functie de cantitati si distanta. Pentru detalii, contactati-ne.

Livram oriunde in Romania.